top of page
1-EXTERIOR-DIA.jpg

Passivhaus

Des de Issi Costa Arquitecte portem més de 20 anys construint amb materials sostenibles com la fusta. Tot i així des de l'any 2021 ens hem començat a adaptar a la nova tendència de construcció eficient i sostenible, el PASSIVHAUS.

QUINS BENEFICIS APORTA?

Cuida el planeta

Construccions amb emisions de CO2 reduïdes o nules protegint el medi ambient.

Beneficis econòmics

Redueix la factura energètica per el baix consum obtingut.

Qualitat i diseny

Construccions amb un alt nivell de qualitat i un diseny estètic tot i els requeriments tècnics que es necessiten.

PRINCIPIS DEL PASSIVHAUS

foto1.png
foto4.png
foto3.png
foto5.png
foto2.png
  1. Aïllament tèrmic complet. En les passivhaus es pot arribar a triplicar l'espesor de l'aïllant tèrmic que s'aplica en les cases tradicionals. Això genera que la demanda d'energia disminueixi considerablement i no serà tant necessari l'instal·lació de sistemes de climatització.

  2. Hermiticitat al aire exterior. S'executa una prova de pressió (Blower Door test) on es verifica l'hermiticitat de la construcció. Aquest resultat ens permetrà conèixer la qualitat de la construcció i les filtracions d'aire que té. Al corregir-les conseguim segellar de manera correcte tots els espais per millorar l'eficiència.

  3. Portes i finestes d'alta qualitat i prestacions. La correcte colocació i ubicació d'aquestes és indispensable per mantenir l'hermiticitat de la casa. També s'ha de tenir en compte les diferents caracterísitiques a l'hora de realitzar el projecte.

  4. Reducció de ponts tèrmics. La transmissió d'energia es dóna en continuïtat per tota l'envoltant: façanes, cobertes i soleres i també es dóna a les cantonades, eixos, juntes, etc. per això s'analitza cada detall del voltant per garantir-ne la construcció correcta.

  5. Recuperació de calor mitjançant la ventilació mecànica. Requereix ventilació mecànica amb recuperació de calor per reaprofitar la temperatura de l'aire interior per preescalfar o refredar l'aire net entrant abans d'expulsar l'aire buidat a l'exterior.

PROJECTE PASSIVHAUS EN CONSTRUCCIÓ
3 HABITATGES UNIFAMILIARS AÏLLATS A EL MUNTANYÀ (SEVA)
PROMOTOR: HERITAGE REAL ESTATE, S.L.

2 HABITATGES UNIFAMILIARS PASSIVHAUS  A LLÍVIA
CONSTRUCTOR: FUSTERIA LLORENS I FILLS, S.L.

Construcció de dos habitatges unifamiliars a Llívia amb el mètode Passivhaus. Aquest mètode es basa en la construcció amb estructura de fusta (entramat lleuger) i amb molt més aïllament que una edificació tradicional el que garantitza que aquest sistema amb una bona realització ens beneficia en una baixada substancial del consum energètic ja que la casa no es refreda tant a l'hivern, ni s'escalfa excessivament a l'estiu. Juntament amb la constructora Fusteria Llorens i Fills, amb més de 5 anys d'experiència en el sector és el que ens permet realitzar aquest tipus de construcció amb molt d'èxit amb uns costos similars als de la construcció tradicional i conseguir tenir els habitatges preparats per el seu ús en aproximadament 6 mesos des de l'inici.

bottom of page